Werkwijze Newborn fotoshoot

Je wilt foto’s laten maken van je baby? Dat is natuurlijk altijd een goed idee én een waardevolle investering in jezelf en jouw kindje. Misschien heb je nog vragen over hoe een newborn shoot werkt. Ik probeer ze hier zo goed mogelijk voor je te beantwoorden.

Boek jouw Newborn fotoshoot

Wil je zeker zijn van een plek voor je newborn shoot bij mij? Meld je dan al tijdens je zwangerschap aan, zodat ik een plek voor jullie kan reserveren. Na de bevalling hebben we contact met elkaar om de definitieve datum en tijd te bespreken. Is je kindje al geboren en overweeg je een newborn shoot? Neem dan zo snel mogelijk contact op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Kiezen en kennismaken

Na het bekijken van de prijzen kies je dé fotoshoot die het beste bij jou past. Als jullie mij graag eerst willen leren kennen, bestaat de mogelijkheid om vooraf kennis te maken in mijn studio. Hier kunnen we samen de mogelijkheden bespreken en zo weet je waar de fotoshoot zal plaatsvinden. Ook persoonlijke wensen kunnen we samen vooraf bespreken

Beste moment voor een newborn fotoshoot

Een newborn shoot verzorg ik kort na de geboorte. Wil je een opgerolde foetushouding? Dan raad ik je aan de shoot te plannen binnen de eerste 15 dagen. Zo kort na de geboorte nemen de kleintjes nog hun natuurlijke houding aan die ze in de baarmoeder hebben gehad en slapen ze heel veel. In de opgerolde houding voelt de baby zich heel geborgen, net als in de buik. Dat is het mooiste moment voor jouw unieke foto’s. Later strekken de baby’s zich meer uit en willen ze meestal niet meer opgerold worden. Ook worden ze dan alerter en blijven ze langer wakker.

Veilig en comfortabel in de studio

Veiligheid tijdens het positioneren van de baby en hygiëne in de studio staat bij mij altijd voorop. Als moeder van twee zoons ben ik ervaringsdeskundige en heb ik een kinder-EHBO-diploma om risico’s te voorkomen.

Je kindje moet zich op zijn gemak voelen en ontspannen zijn en ik houd rekening met de voorkeuren van je kindje, die geven ze zelf al heel duidelijk aan.

Duur van een newborn shoot

Ik neem altijd uitgebreid de tijd om jullie nog maar enkele dagen oude kindje op een unieke manier vast te leggen. Hoe lang de shoot ongeveer duurt hangt mede af van de shoot die jullie kiezen. Het varieert tussen 1 en 2,5 uur. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en de baby zich comfortabel voelt. Er is voldoende tijd om te voeden, te verschonen of de baby gewoon in slaap te sussen. Ook voor de ouder(s) zorg ik natuurlijk. Je vindt in mijn studio een comfortabel plekje om even achterover te leunen en er staat drinken en wat versnaperingen voor jullie klaar.

Rust en warmte voor de mooiste foto’s

Met rust en warmte is je baby op z’n gemak en kan ik zorgen voor het mooiste resultaat. Daarom is het van belang dat je op de dag van de shoot geen andere afspraken hebt. Rust en regelmatig telt voor deze dag, net als voor andere dagen. Daar houd ik samen met jullie rekening mee. Baby’s zijn heerlijk moe als ze voor de shoot al lekker in bad zijn geweest en een volle buik hebben. Mijn studio verwarm ik voor de baby tot ongeveer 26 graden, zodat je kleintje zich rondom heerlijk wam voelt en het niet koud krijgt bij het uitkleden. Houd daar zelf ook rekening mee met je kleding.

Doeken en accessoires

Voor baby’s is er niets mooier dan deze te fotograferen met zachte materialen zoals doeken, dekentjes en vachtjes. In mijn gezellige studio, zijn diverse accessoires beschikbaar zoals pakjes, doeken, mutsjes en haarbandjes mocht dat in de smaak vallen. Heel graag werk ik met doeken waarin ik de baby kan bakenen. Er zijn verschillende soorten en diverse kleuren.

Homestory

Kies je voor het Newborn Fotoshoot ‘Homestory’ dan fotografeer ik je kindje in zijn eigen kleertjes en maak ik foto’s met jullie eigen accessoires. Met een ‘Homestory’ shoot creëer ik voor jullie een persoonlijke serie die zo veel mogelijk weergeeft hoe jullie die periode bij jullie thuis beleven.

Buitenshoot

Ben je ook een natuurliefhebber? En wil je graag een fotoshoot buiten met je baby? Dat is onwijs leuk! Ik ken een hele boel leuke plekjes waar we een gezellige setting kunnen maken voor het fotograferen van je kleintje samen met jullie. Een buiten fotoshoot verzorg ik voor baby’s vanaf een half jaar. Mocht de periode kwa weer geschikt zijn voor jou kleine spruit, denk ik graag met jullie mee om hier een bijzondere shoot van te maken.

De mooiste foto’s

Na de fotoshoot zoek ik de mooiste foto’s voor jullie uit en bewerk ik ze tot het volledige eindresultaat. Ongeveer twee weken na de shoot krijg je toegang tot mijn online galerij om alle foto’s te bekijken en uit te kiezen. De foto’s die je wilt aanschaffen, ontvang je direct als bestand in hoge resolutie. Na het selecteren van de foto’s kun je aanvullend op de digitale bestanden ook fotoproducten uitzoeken zoals wandpanelen, kaarten, fotoafdrukken, of een fotoboek. Zodra de foto’s afgedrukt zijn kun je ze een bijzonder plekje in huis geven zodat je elke dag kunt genieten van jouw kleine geluk!

Kleintjes worden groot, mis geen moment

Kleintjes groeien en worden ontzettend snel groot, dat merk je zelf waarschijnlijk maar al te goed. Voor je kleintje, dat in het eerste jaar een waanzinnige ontwikkeling doormaakt, kan ik verschillende shoots aanbieden. Denk aan een shoot rond vijf maanden, rond acht maanden en uiteindelijk ook rond een jaar.

Je hebt dan een heel rijtje met foto’s van de ontwikkeling in het eerste jaar van je kind. Mocht je vooraf willen kiezen voor vier shoots in Baby’s eerste jaar, maak ik voor jullie een speciale aanbieding. Ik noem het ook de mijlpalen in baby’s eerste jaar. Bij interesse neem je contact met mij op.

Meer weten of een newborn shoot inplannen?

Zie veel gestelde vragen of neem contact met mij op.

Neem contact op