Werkwijze Newborn fotoshoot

Je wilt foto’s laten maken van je baby? Dat is natuurlijk altijd een goed idee én een waardevolle investering in jezelf en jouw kindje. Misschien heb je nog vragen over hoe een newborn shoot werkt. Ik probeer ze hier zo goed mogelijk voor je te beantwoorden

Boek jouw Newborn fotoshoot

Wil je zeker zijn van een plek voor je newborn shoot bij mij? Meld je dan al tijdens je zwangerschap aan, zodat ik een plek voor jullie kan reserveren. Na de bevalling hebben we contact met elkaar om de definitieve datum en tijd te bespreken. Is je kindje al geboren en overweeg je een newborn shoot? Neem dan zo snel mogelijk contact op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bekijken.

Kiezen en kennismaken

Na het bekijken van de pakketten kies je het pakket met de fotoshoot die het beste bij jullie past. Als jullie mij graag eerst willen leren kennen, bestaat de mogelijkheid om vooraf kennis te maken in mijn studio. Hier kunnen we samen de mogelijkheden bespreken en zo weet je waar de fotoshoot zal plaatsvinden. Ook persoonlijke wensen kunnen we samen vooraf bespreken

Beste moment voor een newborn fotoshoot

Een newborn shoot verzorg ik tussen de 3e en de 15e dag na de geboorte. Zo kort na de geboorte hebben de kleintjes nog hun natuurlijke foetushouding en slapen ze heel veel. In de opgerolde houding voelt de baby zich heel geborgen, net als in de buik. Dat is het mooiste moment voor jouw unieke foto’s. Later strekken de baby’s zich meer uit en willen ze meestal niet meer opgerold worden. Ook worden ze dan alerter en blijven ze langer wakker.

Veilig en comfortabel in de studio

Veiligheid tijdens het positioneren van de baby en hygiëne in de studio staat bij mij altijd voorop. Als moeder van twee zoons ben ik ervaringsdeskundige en heb ik een up-to-date kinder-EHBO-diploma om risico’s te voorkomen.

Je kindje moet zich op zijn gemak voelen en ontspannen zijn en ik houd rekening met de voorkeuren van je kindje, die geven ze zelf al heel duidelijk aan.

Duur van een newborn shoot

Ik neem altijd uitgebreid de tijd om jullie nog maar enkele dagen oude kindje op een unieke manier vast te leggen. Hoe lang de shoot ongeveer duurt hangt mede af van de shoot die jullie kiezen. Het varieert tussen 1 en 4 uur. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en de baby zich comfortabel voelt. Er is voldoende tijd om te voeden, te verschonen of de baby gewoon in slaap te sussen. Ook voor de ouder(s) zorg ik natuurlijk. Je vindt in mijn studio een comfortabel plekje om even achterover te leunen en er staat drinken en wat versnaperingen voor jullie klaar.

Rust en warmte voor de mooiste foto’s

Met rust en warmte is je baby op z’n gemak en kan ik zorgen voor de mooiste foto’s. Daarom is het van belang dat je op de dag van de shoot geen andere afspraken hebt. Rust en regelmatig telt voor deze dag, net als voor andere dagen. Daar houd ik samen met jullie rekening mee. Baby’s zijn heerlijk moe als ze voor de shoot al lekker in bad zijn geweest en een volle buik hebben. Mijn studio verwarm ik voor de baby tot ongeveer 26 graden, zodat je kleintje zich rondom heerlijk wam voelt en het niet koud krijgt bij het uitkleden.

Babypakjes, doeken en accessoires

Als je hebt gekozen voor het meest uitgebreide pakket in mijn studio, liggen er diverse pakjes, doeken, mutsjes en haarbandjes klaar waar je uit kunt kiezen. Daarnaast werk ik veel met doeken waar ik de baby kan inwikkelen. Ik heb verschillende soorten en diverse kleuren. Voor elk wat wils.

Persoonlijk en ook thuis of in ziekenhuis

Kies je voor het pakket ‘MINI’ dan poseer ik je kindje in zijn eigen kleertjes en maak ik foto’s met jullie eigen accessoires. Dit pakket is erg geschikt voor een shoot na de geboorte terwijl je misschien nog in het ziekenhuis verblijft. Of misschien ben je nog niet mobiel en wil je de shoot graag thuis doen, in eigen kleertjes. Ook dat is mogelijk. Persoonlijker kun je het niet krijgen.

Ook mogelijk: lifestyle babyshoot

Mocht je graag een fotoshoot van je baby willen, waarbij de baby niet geposeerd wordt, kom ik bij jullie thuis en maak foto’s in jullie eigen omgeving. Deze shoot  kan eventueel later gepland worden, omdat de baby niet in de foetushouding neergelegd hoeft te worden. Bij deze shoot gaat het er juist om, om jou of jullie samen met je kleintje en je dagelijkse bezigheden vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan het badderen en het wassen van je kleintje, het aankleden, voeden en samen knuffelen.

Na de shoot: de mooiste foto’s

Na de fotoshoot zoek ik de mooiste foto’s voor jullie uit en bewerk ik ze tot het volledige eindresultaat. Ongeveer twee weken na de shoot krijg je toegang tot mijn online galerij om alle foto’s te bekijken en uit te kiezen. De foto’s die je wilt aanschaffen, ontvang je direct op een mooie USB-stick thuis. Na het selecteren van de foto’s kun je aanvullend op de digitale bestanden ook fotoproducten uitzoeken zoals wandpanelen, kaarten, fotoafdrukken, album of zelfs gecombineerde albums waarbij je één groot fotoboek samen met twee kleine kan bestellen voor bijvoorbeeld opa’s en oma’s. Zodra de foto’s afgedrukt zijn kun je ze een bijzonder plekje in huis geven zodat je elke dag kunt genieten van jouw kleine geluk!

Kleintjes worden groot, mis geen moment

Kleintjes groeien en worden ontzettend snel groot, dat merk je zelf waarschijnlijk maar al te goed. Voor je kleintje, dat in het eerste jaar een waanzinnige ontwikkeling doormaakt, kan ik verschillende shoots aanbieden. Denk aan een shoot rond vijf maanden en rond acht maanden. Je hebt dan een heel rijtje met foto’s van de ontwikkeling in het eerste jaar. Je kids worden groot en veranderen met elke fase. Er zijn dus veel momenten om vast te leggen. Dat kan ook samen als gezin. Ik denk graag met jullie mee.

Meer weten of een newborn shoot inplannen?

Zie veel gestelde vragen of neem contact met mij op.

Neem contact op