Vraag en antwoord2021-06-04T10:41:43+02:00

Vraag & antwoord

Het werkt nóg prettiger als je weet waar je aan toe bent. Met het beantwoorden van deze veel gestelde vragen geef ik je meer duidelijkheid over mijn fotoshoots en de werkwijze ervan. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan even contact met me op via het contactformulier. Bellen, appen of mailen kan natuurlijk ook.

Hoe boek ik een fotoshoot?2021-06-17T12:11:04+02:00

Steeds neem ik graag de tijd voor jullie en voor een goede bewerking van de foto’s. Zo zorg ik voor jullie unieke en persoonlijke resultaat. Maak daarom op tijd kenbaar wanneer je bij mij terecht wilt voor een shoot, zodat we samen je wensen kunnen bespreken. Je kunt mij telefonisch benaderen, mailen of een berichtje sturen via WhatsApp. Ook kun je het contactformulier op mijn website gebruiken. Ik streef er naar om zo spoedig mogelijk, maar binnen 48 uur te antwoorden. Bellen werkt trouwens het snelste: aan de telefoon kan ik direct al je vragen beantwoorden over werkwijze, outfit, locatie etc.

Zijn specifieke wensen bespreekbaar?2019-10-27T14:21:04+01:00

Ja, absoluut! Voor welke soort van fotografie je ook kiest, ik geef graag tips en sta open voor al je ideeën en wensen. Ook met wensen die net even anders zijn, kun je bij me terecht. De foto’s die je hier op mijn website en op mijn social media kanalen ziet, geven mijn stijl en blik door de lens weer. Ik blijf graag bij mezelf en houd het resultaat zo natuurlijk mogelijk. En waar wensen tot nieuwe uitdagingen leiden, pak ik deze met beide handen aan.

Hoe lang duurt een fotoshoot?2021-06-16T19:29:50+02:00

Dat is vooral afhankelijk van het type fotoshoot. Elke fotoshoot vraagt aandacht en tijd. Een mooie foto vraagt om een goede voorbereiding, soms reistijd, de shoot zelf. De nabewerking maakt het werk af. Een portret fotoshoot kost over het algemeen minder tijd dan een familie shoot. En voor het maken van Newborn foto’s en voor Baby fotografie wordt veel meer tijd benodigd. Afhankelijk van de shoot die bij jullie past, zijn verschillende stijlen mogelijk om jouw fotoserie volledig te maken. Weet dat ik altijd ruim de tijd neem voor jullie en niet snel klaar wil zijn. Ik houd van persoonlijke aandacht. De tijden kunnen variëren tussen 45 minuten en 2uur . Bekijk ook de werkwijze van een Newborn shoot. Voor reportage fotografie van bijvoorbeeld een feest, evenement of bijzondere activiteit bied ik fotografie op maat aan. De duur voor het maken van de foto’s bespreken we samen vooraf.

Worden er reiskosten berekend?2021-06-16T19:20:50+02:00

Veel van mijn klanten komen uit Overijssel en Gelderland. Natuurlijk verzorg ik ook foto opdrachten in de rest van Nederland. Zelfs naar Duitsland kom ik voor een leuke fotografie opdracht. Reizen is voor mij geen enkel probleem. Vanaf Deventer binnen een straal van 20 kilometer zijn de reiskosten bij de aangegeven prijs inbegrepen. Daarbuiten reken ik 0,25 euro reiskosten per kilometer.

Moet ik iets voorbereiden voor een fotoshoot thuis?2021-06-17T12:09:07+02:00

Als je hebt gekozen voor een ‘Homestory’ lifestyle fotoshoot, hebben we vooraf contact en bespreken we samen de mogelijkheden. Voor newborn fotografie bij jullie thuis pak ik alle benodigde spullen in mijn auto en kom ik bij jullie aan huis. In principe hoeven jullie niets voor te bereiden thuis. Ik red me wel en pas me aan jullie ruimte aan.

De fotoshoot die ik wil zie ik niet staan, wat nu?2021-06-16T19:30:50+02:00

Dat kan natuurlijk. Soms heb je ergens anders iets gezien of wil je jouw persoonlijke fotoshoot op een andere manier ingevuld hebben. Neem gerust contact met mij op. Ik luister naar je wensen en laat jullie weten wat ik voor je kan betekenen.

Wanneer zijn de foto’s klaar na de shoot?2019-10-27T15:13:29+01:00

Het uitzoeken en het nabewerken van de foto’s na de shoot neemt ongeveer 1 tot 2 weken in beslag. Vooral bij Newborn fotografie is veel fotobewerking noodzakelijk voor het perfecte resultaat. Zodra alle foto’s klaar zijn, ontvang je van mij een link naar mijn online galerij. Hier kun je de mooiste foto’s uitkiezen. In sommige gevallen is iets meer haast geboden zoals bij een geboortekaart of een foto-advertentie. In dat geval maak ik alvast een voorselectie van enkele foto’s die ik voor je bewerk en toestuur. De bewerkingstijd van speciale opdrachten en uitgebreide fotoreportages kan langer duren. Ik laat vooraf weten wat jullie kunnen verwachten en zal tussentijds de voortgang met jullie bespreken.

Mag ik de foto’s gebruiken op Facebook en andere social media?2019-10-27T15:18:47+01:00

De foto’s die je uiteindelijk bij mij hebt aangeschaft, mag je zonder extra vergoeding voor je eigen media doeleinden gebruiken zoals voor je eigen website en social media. Voor social media kan ik jullie de bestanden op aanvraag in de passende resolutie aanleveren. Het aanpassen van mijn foto’s met bewerkingen dmv apps, zoals fotofilters en het bijsnijden van de foto’s is absoluut niet toegestaan. En als je de aangeschafte foto’s uploadt, stel ik het op prijs mijn naam als auteur van de foto te benoemen.

Blijven de foto’s bewaard nadat ik ze heb ontvangen?2019-06-07T08:17:21+02:00

Ja, ik bewaar de digitale fotobestanden tenminste tot 1 jaar na de opname voor jullie in mijn archief. Tot die tijd hebben jullie nog steeds gelegenheid om foto’s of fotoproducten bij te bestellen.

Ga naar de bovenkant