Algemene Voorwaarden

Versie maart 2020

Onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle fotografie door Sandra Koppenhöfer, handelt onder de naam: Your Best Memories.
Bij het boeken van een fotoshoot, een complete reportage of het opmaken van drukwerk gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van Your Best Memories. Deze zijn hieronder na te lezen.
Toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden van de wederpartij wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen

Gegevens

Website: www.yourbestmemories.nl
Telefoon : +31 (0)6 22226267

KVK: 69625387
BTW :  NL002406562B48

Algemeen

Alle gemaakte foto’s worden met zorg gesorteerd en bewerkt door Your Best Memories.

De foto’s die voldoen aan de technische eisen en het uiteindelijke idee van de fotograaf worden in een fotogalerij beschikbaar gesteld om een keuze te kunnen maken. De prijs van de fotoshoot is inclusief de digitale foto’s op lage resolutie. In de fotogalerij zullen deze met het watermerk van Your Best Memories worden voorzien. 

De fotograaf probeert ten alle tijden aan de wensen van de opdrachtgever te voldoen, er kan dan ook geen schadevergoeding gevraagd worden als de uiteindelijke foto’s niet naar wens zijn.

Er zal door het model en/of ouders/voogd geen schadevergoeding geeist kunnen worden indien de fotoshoot door technisch defect niet kan doorgaan of indien foto’s hierdoor mislukken, beschadigen of gewist worden.

Foto’s mogen niet door de klant worden bewerkt of bijgesneden en dan online geplaatst. De aangeleverde foto’s mogen wel met naamsvermelding gedeeld worden. Bij iedere (openbare) publicatie dient de naam of het logo van Your Best Memories duidelijk zichtbaar te zijn op, boven, naast of onder elke foto.

Auteursrecht      

Het auteursrecht van de foto berust ten alle tijden bij de fotograaf.      

Het is niet toegestaan foto’s van de fotograaf, in welke vorm dan ook, aan te passen en deze op internet te plaatsen. Rechten afkopen van een foto is niet mogelijk, mits dit vooraf anders afgesproken is.

De klant mag de gestuurde foto’s gebruiken zoals afgesproken. Wanneer de rechten NIET zijn afgekocht dient er bij iedere (openbare) publicatie de naam of het logo van Your Best Memories duidelijk zichtbaar te zijn op, boven, naast of onder elke foto.

Als laatste ga ik ermee akkoord dat het de opdrachtgever, noch de fotograaf opzettelijk schade aan andermans naam maakt door zich negatief over de ander te uiten.

Betalingen en annuleringen

Na de boeking van de opdracht, ontvangt u een boekingsbevestiging en wanneer er nog niet betaald is, tevens de factuur. Bij onjuistheden dient u direct telefonisch contact op te nemen met ons. U ontvangt dan een nieuwe aangepaste bevestiging.

De betaling dient voor de vervaldatum te worden voldaan, mits anders vermeld. Bij een te late betaling is Your Best Memories genoodzaakt 18 euro administratiekosten in rekening te brengen. Wanneer de betaling uitblijft, kan het zijn dat Your Best Memories de rekening uit handen geeft aan een incassobureau.

De fotograaf ontvangt een overeengekomen vergoeding voor het maken van de gevraagde foto’s en eventuele reiskosten. Ik snap dat het leveren van foto’s op welke manier dan ook extra kosten met zich mee brengt.

Het annuleren van de opdracht is binnen 24 uur na bevestiging mogelijk, daarna is een annulering niet meer mogelijk.

Locaties

De locatie wordt afhankelijk van de keuze van de fotoshoot nader afgesproken. Your Best Memories verzorgt fotoshoots in haar eigen studio of op locatie. Deze spreken we gezamenlijk af.

Indien de jonge ouders de Newborn shoot in het ziekenhuis wensen, zijn de ouders ervoor verantwoordelijk dit af te stemmen met het ziekenhuispersoneel.

Your Best Memories denkt uiteraard graag mee in de keuze voor een locatie en kan daar uiteraard in adviseren.

Toeslagen

Voor bijzondere data zoals feestdagen of bruidsfotografie of feesten tijdens oud en nieuw gelden andere tarieven met toeslagen.

Betaling in termijnen

Wanneer je bij Your Best Memories kiest voor een betaling in termijnen zitten daar een aantal regels aan.

Hier ga je mee akkoord bij de eerste deelbetaling.

  1. De foto’s worden pas afgeleverd wanneer het volledige bedrag afgelost is.
  2. Je dient zelf de betaaltermijnen in de gaten te houden.
  3. Bij een gemiste betaling wordt er 12,50 administratiekosten in rekening gebracht per gemiste betaaltermijn.
  4. Wanneer een betaling langer dan een maand uitblijft behoudt Your Best Memories zich het recht om de overeenkomst te ontbinden en de foto’s te vernietigen.
  5. Naast de kosten voor de fotoshoot worden er ook kosten in rekening gebracht voor de extra administratie. Bij maximaal 3 termijnen is dit 25 euro. Bij maximaal 6 termijnen is dit 50 euro en bij maximaal 12 termijnen is dit 75 euro.
  6. Extra aflossen kan door gebruik te maken van het rekeningnummer NL17 RABO 0332 6896 70 T.N.V. Your Best Memories.

Drukwerk

Elke nabestelling word met zorg behandeld en uitgevoerd zoals afgesproken. De foto’s worden vooraf bewerkt en klaargemaakt voor het afgesproken drukwerk.

Levertijd van de producten verschilt per product en kun je (globaal) aanvragen bij de bestelling. Echter levert dit geen garantie. Schade aan producten moet binnen 2 dagen na ontvangst kenbaar gemaakt te worden. Hierna vervalt recht op een nieuw product. Bestelde producten kunnen niet worden geretourneerd.

Gepersonaliseerde producten vallen gezien hun aard buiten het herroepingsrecht. Met het aanvaarden van de order erkent de consument dat er voor deze diensten geen wettelijke bedenktijd is.

De Fotograaf werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm welke is geoptimaliseerd voor een minimaal kleurverschil bij het drukken van fotoafdrukken. Het is mogelijk dat de klant op zijn/haar beeldscherm de kleuren anders ervaart. Fotograaf is niet aansprakelijk wanneer het eindproduct afwijkt van de kleurweergave op het beeldscherm van de klant. De klant heeft bij afwijkende kleurweergave ten opzichten van zijn/haar eigen beeldscherm geen recht op een nieuw product, terugstorten van de betaling of een andere vergoeding. Indien klant zelf fotoproducten besteld van de door fotograaf aangeleverde digitale bestanden is de fotograaf niet verantwoordelijk voor dit eindproduct.

Fotoboeken

Het opmaken van fotoboeken is maatwerk. Deze zullen door derden worden gedrukt en afgewerkt. Fotoboeken worden pas na ontvangst van de betaling bij de leverancier besteld. U kunt zich niet beroepen op het herroepingsrecht aangezien het om maatproducten gaat.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn geldig tot en met 1 jaar na uitgifte datum tenzij op de cadeaubon een andere datum wordt vermeld. Cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor contanten.

Bewaren bestanden

De klant is zelf verantwoordelijk voor het maken van een back up van de aangeleverde bestanden. Bestanden worden sowieso minstens 3 maand bewaard vanaf het moment van versturen van de foto’s en het is aan te raden om zelf een aantal kopieën te maken als back up! Niet gebruikt materiaal is in een later stadium niet opvraagbaar of opeisbaar.

Boetes

Wanneer er foto’s gepubliceerd, gedeeld of openbaar getoond worden zonder duidelijke vermelding van onze naam en/of logo, wordt er 500 euro in rekening gebracht PER publicatie. Nabewerking van de gemaakte foto’s door iemand anders dan Your Best Memories is niet toegestaan en daar staat dan ook een boete op van 250 euro per bewerking en de foto dient onmiddellijk verwijderd te worden.